Köszöntő


Szeretettel köszöntjük a Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola honlapjának minden kedves látogatóját!

Az internet nyújtotta lehetőségeket is szeretnénk kihasználni ahhoz, hogy információkat nyújtsunk mindazoknak, akik érdeklődnek mindennapjaink iránt.

Szeretnénk azok számára is elérhetővé válni, akik számára fontosak a hagyományok, az eredmények., és a közeljövőben szeretnének iskolát választani gyermekeiknek.

Ismerjék meg közelebbről intézményünket, tájékozódjanak bemutatkozó oldalainkon!

Iskolavezetés

logoEseménynaptár

Tanév rendje - letöltés

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Eseménynaptár 2018-2019 - letöltés

Galéria


Tovább a galériákhoz

Menzaétlap

AlapítványPetőfi Sándor Tehetséggondozó Alapítvány


A Petőfi Sándor Tehetséggondozó Alapítvány 1996 óta működik iskolánkban.

Elsősorban azzal a céllal jött létre, hogy az iskolában tanuló tehetséges diákokat támogassa. Az alapítvány minden tanév végén pályázatot ír ki a hetedikes és nyolcadikos tehetséges tanulók számára. Ebben a pályázatban a diákok feltüntetik az adott évben elért városi, megyei és országos versenyeredményeiket. A kuratórium mindezek elbírálása után a tanévzáró és ballagási ünnepségen jutalomban részesíti a tanulmányi versenyek és sportok terén legjobb eredményeket elért diákokat.

Fontos kiemelni alapítványunk fő céljaként azt is, hogy az iskolánkban tanuló szociálisan rászoruló és tehetséges tanulók tanulmányi előremenetelét is támogatja a tehetséggondozó alapítvány például táboroztatással, nevezési díjak finanszírozásával.

Alapítványunk mindezek mellett lehetőségeihez mérten további támogatásokat is nyújt az intézmény számára, ami nagyon sokrétű.

Finanszírozza a tanulók tanulmányi versenyeinek nevezési díjait, illetve támogatja ezen versenyek utaztatási költségeit. Az iskolánkban folytatott oktatói-nevelői munka előrehaladásában is segít elektronikai , digitális eszközök vásárlásával. Az évek során számítógépek, laptopok, projektor és különböző elektronikai eszközöket vásárolt az iskolának az alapítvány. Támogatja a tanulók táborozásának költségeit. Hozzájárul az iskolai által szervezett különböző tanulmányi és kulturális programok és versenyek díjazásához, jutalmazásához.

A Petőfi Sándor Tehetséggondozó Alapítvány jelenleg a felajánlott személyi jövedelemadó 1 százalékaiból tartja fenn működését, de célja az, hogy támogatókat találjon és a jövőben is több tehetséges petőfis tanulónak nyújtson segítséget és támogatást tanulmányi előremenetelükben.