Köszöntő


Szeretettel köszöntjük a Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola honlapjának minden kedves látogatóját!

Az internet nyújtotta lehetőségeket is szeretnénk kihasználni ahhoz, hogy információkat nyújtsunk mindazoknak, akik érdeklődnek mindennapjaink iránt.

Szeretnénk azok számára is elérhetővé válni, akik számára fontosak a hagyományok, az eredmények., és a közeljövőben szeretnének iskolát választani gyermekeiknek.

Ismerjék meg közelebbről intézményünket, tájékozódjanak bemutatkozó oldalainkon!

Iskolavezetés

logoEseménynaptár

Tanév rendje - letöltés

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Eseménynaptár 2018-2019 - letöltés

Galéria


Tovább a galériákhoz

Menzaétlap

NévadónkrólPetőfi Sándor 1823-ban született Kiskőrösön, jómódú családban. Édesapja Petrovics István, édesanyja Hrúz Mária. Kétéves korában szüleivel Kiskunfélegyházára költöztek, itt nevelkedett fel. Számos iskolában tanult, többek között Kiskunfélegyházán, Aszódon, Selmecbányán, Pápán, Pesten. Évekig vándorszínészként is tevékenykedett, színészi karrierje miatt sok városban megfordult.

A pápai kollégiumban ismerkedett meg Jókai Mórral, városunk szülöttével. 1842-ben Jókai hazajött Komáromba, ahol Petőfi és unokatestvére, Orlay Petrich Soma meglátogatták őt. Itt mélyült el igazán barátságuk. Az Athenaeum című folyóiratban jelent meg első híres verse: A borozó.

1846-ban ismerte meg Szendrey Júliát, hozzá írta szerelmes verseit, majd 1847-ben összeházasodtak. Egy gyermekük született: Zoltán. Ekkortájt ismerte meg Arany Jánost, és jó baráti kapcsolatot alakított ki vele.

Szerepet vállalt az 1848-as pesti forradalomban, megírta a Nemzeti dalt, és részt vett a 12 pont megírásában. Bem tábornok segédtisztje, majd őrnagya volt. 1849 júliusában szülei halála után rövidesen ő is életét vesztette a segesvári csatában.Petofi